SUMMIT-UL Inovații în sănătate 2017

Inovația în domeniul sanitar reprezintă forța principală în echilibrarea optimizării costurilor cu noile descoperiri în domeniu, care fac posibilă creşterea calităţii actului medical (de exemplu, descoperirea de noi metode în combaterea şi tratarea bolilor).

Atunci când este prea târziu pentru a preveni, terapiile, tehnologiile și metodele inovatoare sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea stării de sănătate, iar investițiile în cercetare și dezvoltarea sistemelor sanitare sunt absolut necesare oriunde în lume.

Inovația este parte din tot ceea ce se întâmplă în domeniul sanitar, începând de la instituțiile și companiile implicate, până la rețelele de comunicare, îngrijiri, dotări și terapii care contribuie la creșterea calității vieții.

Conform OMS, în prezent există peste 30.000 de boli cunoscute și doar pentru 25% dintre acestea s-a descoperit un tratament eficient. Prin urmare, pentru restul de 75% dintre afecțiunile cunoscute încă se caută un tratament, iar acest lucru se poate realiza doar prin continuarea investițiilor în cercetarea și dezvoltarea de noi molecule, terapii, tehnologii etc.

În acest context, organizarea Summit-ului aduce în atenție un subiect de interes pentru toți cei implicați în susținerea și dezvoltarea sistemului sanitar din România (cadre universtare și medicale, instituții, companii ce oferă produse și servicii destinate îngrijirii femeii etc.):

“Inovații în sănătate”.