Poza Vladareanu1PROF. DR. RADU VLĂDĂREANU

 UMF Carol Davila Bucureşti

Din anul 1995 este Doctor in medicina obstetrica si ginecologie.

În anul 1997 a devenit Medic primar de obstetrica si ginecologie.

Din anul 2000 este Formator in ecografie in obstetrica si ginecologie.

Din 2002 pana in prezent, detine functia de Sef al Clinicii de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti avand urmatoarele atributii:  coordonarea activitatii Clinicii pe aspecte medicale si de management, coordonarea activitatii medicilor si a intreg personalului medical din Clinica, colaborarea cu celelalte clinici din spital, acordarea celor mai bune ingrijiri pacientilor Clinicii, indrumarea si formarea studentilor medicilor rezidenti.

Din 2007 pana in prezent este Profesor universitar obstetrica–ginecologie siconducator de doctorat in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, desfasurand activitati didactice si de cercetare, destinate studentilor de anul VI, medicilor rezidenti si doctoranzilor. S-a dedicat activitatii didactice inca de la absolvirea studiilor universitare (ca sef de promotie al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, cu media generala 10, in anul 1987), initial ca voluntar la Catedra de Anatomie, apoi, din februarie 1991, ca asistent universitar in Clinica de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Pantelimon, apoi, 1997, ca sef de lucrari in Clinica de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Pantelimon, apoi, din octombrie 2003, conferentiar universitar si sef al Disciplinei de Obstetrica Ginecologie Elias, functionand drept cadru didactic in UMF Carol Davila de 27 de ani.

Din 2011 pana in prezent este Director de Departament Obstetrica-Ginecologie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti: cu activitati de conducere si manageriale a cadrelor universitare din specialitatea obstetrica-ginecologie.

Tot din 2011 este Coordonatorul National al Atestatului in Ecografia in Obstetrica-Ginecologie si al Atestatului de Medicina Materno-Fetala si Invited Professor al Weill Cornell Medical College, New York, Statele Unite ale Americii.  

Coordonator de curs pentru opt cursuri de perfectionare organizate prin Scoala Nationala Sanatate Publica, Management si Perfectionare in domeniul Sanitar (fost Centru de Perfectionare in domeniul Sanitar) si pentru patru cursuri de perfectionare organizate prin Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila.

Titular de curs si lucrari practice de obsterica si ginecologie si medicina fetala (curs optional, 600 de studenti anual la curs) pentu studentii anilor  III si IV si VI ai Facultatii de Medicina si Facultatii de Moase si Asistenti Medicali.

Autor al sapte carti de specialitate (una dintre acestea publicata in doua editii) si traducator al unei carti medicale.

Autor al nouasprezece capitole in carti si manuale de specialitate, dintre care sapte in tratate internationale.

Editor al variantei romanesti a unui tratat international de ultrasonografie de refeinta (in curs de tiparire).

Autor al cincisprezece articole / studii publicate in reviste ISI.

Este Presedinte al Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie.

Membru in structurile de coordonare a cincisprezece structuri profesionale nationale si internationale, dintre care: Vicepresedinte “Fetus as a Patient International Society” (2011), membru al International Board of  World Association of Perinatal Medicine (WAPM), Associate Fellow of  International Academy of Perinatal Medicine. Sunt Co-Director of  Ian Donald School, Romania.

Este Honorary Member of the Hellenic Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology.

Semnatar al The New York Declaration on Women and Children First, inmanata Excelentei Sale Secretarul General al Organizatiei Natiunilor Unite in prezenta autorilor, de catre reprezentantii Academiei Internationale de Medicina Perinatala.

Membru al Colegiului Medicilor din Romania si, din anul 2003, membru al Adunarii Generale Nationale a Colegiului Medicilor din Romania.

Membru al Comisiei Superioare de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania (din 2011).

Membru al Consiliului Stiintific MedRight, organism care supervizeaza programele nationale derulate de MedRight Experts in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania sub titlul ”IN APARAREA MEDICILOR”, destinate protejarii medicilor impotriva acuzatiilor de malpraxis.