Beverly ElianBeverly Elian

Beverly Elian este nascuta in Harare, Zimbabwe, intr-o familie britanica. A fost tot timpul inconjurata de animale de companie, caini, pisici si altele. A lucrat si trait in Franta, Statele Unite, Spania, Marea Britanie in domeniul design-ului interior.

Vine in Romania impreuna cu familia sa in 1990, devine cetatean Roman in 1993 si se stabileste definitiv in Romania in 2000. Este casatorita si are 3 copii.

Incepe sa creasca pisici din rasa Ragdoll in 1998, impreuna cu sotul ei, si devine membra a clubului local, AFR. Infiinteaza Asociatia Felina Sofisticat si devine primul presedinte in 2005, infiinteaza si devine primul presedinte al Federatia Asociatiilor Feline Felis Romania in 2006, an in care Romania este primita in FIFe.

Rescrie standardul de rasa pentru pisicile Ragdoll in FIFe, organizeaza impreuna cu Danemarca expozitia de recunoastere a rasei Singapura si apoi recunoasterea rasei la Adunarea Generala FIFe.

Urmeaza cursurile de calificare pentru arbitri internationali FIFe, trecand examenele de competenta in 2008 pentru pisici cu blana semi-lunga, 2009 pentru pisici cu blana lunga si 2012 pentru pisici cu blana scurta.

In Decembrie 2012 se transfera la Asociatia Felina Cat-Stanta, membra a aceleiasi federatii, unde este aleasa vice- presedinte.

In iunie 2013 pleaca din FIFe, devine arbitru al World Cat Federation, unde I se recunosc toate competentele obtinute anterior, depasind examenul de arbitru pentru pisici siameze si orientale in 2015, cand devine arbitru pentru toate rasele, si fiind in continuare singurul arbitru International de pisici din Romania.

Este membru fondator si Vice-Presedinte al Clubului felin Magnificats, in curs de infiintare.

Pe parcursul acestor ani, creste, in paralel cu Ragdoll, pisici britanice cu parul scurt, Cornish Rex, Singapura, Persane si Exotice cu parul scurt. Are realizari remarcabile in domeniu, inclusiv un titlu de campion mondial FIFe pentru o pisica din rasa Cornish Rex provenind din propria felisa si nenumarate titluri de Mare Campion International, Campion Suprem, Junior Winner, Distinguished Show Merit, Distinguished Variety Merit, National Winner pentru multe dintre pisicile nascute in propria felisa.

Organizeaza nenumarate expozitii internationale feline in Romania, initial sub egida FIFe, acum sub egida WCF. Scrie si publica numeroase articole de specialitate, despre rasele de pisici, cresterea pisicilor, organizarea

expozitiilor de pisici, legatura intre medicii veterinari si crescatorii de pisici si alte teme similare.

Este des invitata in calitate de Arbitru International la expozitii internationale, atat in Europa cat si pe alte continente, dar continua sa fie un crescator competitiv si sa participe cu mare succes in calitate de expozant la expozitii internationale.

Este extrem de implicata in viitoarele expozitii internationale ale clubului, ce vor fi la Constanta 30-31 Mai 2015 si la organizarea primului World Show WCF din Romania la Castelul Bran in zilele de 4-5 iulie 2015