logo-ponderas

Ponderas Hospital este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Proiectul s-a născut la inițiativă și prin eforturile prof. dr. Cătălin Copăescu de a crea un centru medical modern și competent pus la dispoziția pacienților români și expați.

Cu o experiență de peste 20 de ani în chirurgia generală, Prof. Dr. Copăescu a reușit să dezvolte un proiect ambițios, care își propune să aducă plus valoare sistemului medical românesc, prin intermediul noilor tehnici chirurgicale efectuate și, totodată, prin proiectele de training a noilor generații de chirurgi pe care le desfășoară la Ponderas.

Un pas important făcut de prof. dr. Copăescu a fost lansarea primului centru de training privat în chirurgia laparoscopică din România, în martie 2012. Medicii au oportunitatea de a se antrena și specializa în tehnici chirurgicale de avangardă, minim-invazive. Particularitatea acestui centru constă în oportunitatea cursanților de a participa atât la cursuri teoretice, cât și practice. Componenta practică este asigurată de un mediu operator creat special pentru traininguri de specialitate, în care, sub atenta coordonare a unor profesori doctori, cursanții operează pe purcei vii anesteziați.

De asemenea, centrul de training a fost gazda unei premiere în lumea medicală românească; aici s-a desfășurat primul workshop în chirurgia robotică, sub coordonarea Prof Dr. Irinel Popescu, Dr. Victor Tomulescu și Prof. Dr. Cătălin Copăescu. Evenimentul a permis participarea a 5 chirurgi care, pentru 3 zile, au avut oportunitatea de a efectua operatii robotice pe purcei vii anesteziați.

O altă manifestare medicală inovativă este reprezentată de lansarea, în premieră pentru Romania, a tehnologiei laparoscopice 3D. Acest moment important pentru medicina romanească fost marcat de un eveniment de lansare care a reunit 50 de chirurgi, șefi de secție din cele mai mari spitale publice și private din toata țara (Iași, Oradea, Timișoara, Cluj, Contanța, Satu Mare, București etc). Aceștia au putut urmări live utilizarea tehnologiei 3D în efectuarea unei operații laparoscopice de hernie inghinală, operație realizată de prof. dr. Cătălin Copăescu. Laparoscopia 3D este o tehnologie ce vine în ajutorul medicului chirurg să atingă performanțe excepționale și crește impresionant rata de succes a oricărei intervenții chirurgicale.