Mobile For Good

In 2014, unul dintre principalele proiecte sustinute de Fundatia Vodafone Romania a fost Mobile for Good, un program amplu ce foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati vietile oamenilor. Initiat de Vodafone Group si lansat in 2012 si la noi in tara, Mobile for Good a ajuns, in 2014, la 10 proiecte. Beneficiarii celor 10 proiecte Mobile for Good sunt persoane cu diabet, varstnici asistati la domiciliu, sportivi cu dizabilitati intelectuale, copii internati in sectia de terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie, pacienti cu traumatisme de coloana vertebrala sau cei care sufera de boli incurabile. 

In perioada 2013 – 2014, a fost extins numărul beneficiarilor din proiectele Mobile for Good, lansate în 2012 (Controlin, un proiect pentru monitorizarea glicemiei in cazul bolnavilor de diabet, un alt proiect pentru asistenta la domiciliu a batranilor si un proiect de monitorizare a starii de sanatate pentru tinerii cu dizabilitati intelectuale) şi, în plus, au fost incluse alte 7 proiecte noi: soluţia de telemedicină 4G în noua secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Spitalul Marie Curie din Bucureşti, un call-center pediatric în judeţul Cluj, un proiect pentru pacientii cu boli grave asistati la domiciliu si un call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloana vertebrala din tara.

In perioada 2013 – 2014, investitia Fundatiei Vodafone Romania, prin programul Mobile for Good, a fost de 1.000.000 de Euro. In total, numarul beneficiarilor in proiectul Mobile for Good se ridica la aproximativ 10.000, iar investitia totala in acest proiect se ridica la 1.500.000 de Euro.

Unul dintre proiectele cele mai inovatoare din cadrul programului Mobile for Good este dezvotarea solutiei de telemedicina pentru Fundatia pentru SMURD si pentru sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie din Bucuresti.

  • 180 de ambulante SMURD din Bucuresti sunt dotate cu echipamente video ce permit paramedicilor sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta atat imagini video cu pacientii, cat si parametri medicali ale acestora. Fundatia Vodafone Romania a sustinut SMURD, incepand cu 2005, cu servicii de comunicatii si sponsorizari in valoare totala de 1.500.000 de Euro. Parteneriatul a imbracat diverse forme, de la dotarea ambulantelor cu echipamente de transmisiuni de date si video, pana la achizitia de masini de interventie sau reabilitarea acestui centru de formare la Targu-Mures.
  • Special pentru noua Sectie de neo-natologie de la Marie Curie, Vodafone Romania a dezvoltat o solutie de telemedicina care permite transmiterea de imagini video si parametri medicali, in timp real, pentru urmarirea semnelor vitale ale pacientilor. Implementata pe noua tehnologie 4G, solutia este o premiera tehnologica in Romania si permite accesul facil si securizat la datele medicale, de la distanta.  Astfel, medicii din sectia de terapie intensiva vor avea posibilitatea sa observe de la distanta starea pacientilor. Imaginile vor putea fi urmarite in detaliu, intrucat camerele video folosite maresc imaginea de 12 ori. Pacientii vor putea fi vazuti si monitorizati de oriunde exista o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video exceptionala, chiar si de catre medicii din alte tari.