enescu

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București, reprezentat de Acad. Dan Mircea Enescu, în calitate de manager are rezultate apreciate la nivel național, dar mai ales internațional. Ministrul Sănătății a vizitat în luna februarie 2015 Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și a fost plăcut impresionat de secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă care a fost modernizată și reabilitată. Nicolae Bănicioiu s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor de la noul Centru de chirurgie cardio-vasculară și Unitatea de Primiri Urgențe care vor fi finalizate în luna mai 2015 după ce vor fi echipate complet cu aparatura modernă din fondurile Ministerului Sănătății. Peste 200.000 de consultații sunt realizate în fiecare an, în cadrul spitalului și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani. Peste 60% dintre cazuri constituie urgențe medico-chirurgicale, iar pentru acestea, preocuparea spitalului este de a aduce în Romania cele mai noi tehnici în intervenții chirurgicale, dovadă premierele și parteneriatele internaționale realizate în această unitate sanitară.

Recent spitalul a fost nominalizat de către Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie pentru premiul “Cel mai bun spital”, decernarea distincțiilor va avea loc în cadrul Achievements Forum pe data de 21 aprilie 2015, în Londra. Nominalizarea s-a făcut în urma unor sondaje statistice, date obținute de la conferințe și corporații, media de specialitate, expoziții medicale etc. La selecție s-a ținut seama de înalta calificare a personalului, dotarea instituției cu echipamente moderne, declarații pozitive ale pacienților, acreditări naționale și internaționale și punerea în aplicare a unor noi metode și tehnologii de tratament. Tot în cadrul aceleiași manifestări Acad. Dan Mircea Enescu a fost nominalizat de către „Comitetul Socrate” pentru premiul internațional “Cel mai bun manager” din domeniul sanitar. Aceasta este o recunoaștere a excelentei reputații, a experienței profesionale remarcabile (oferirea de metode de tratament sigure și eficiente) și a managementului de succes. În virtutea acestei nominalizări, Acad. Dan Mircea Enescu va figura în “Almanahul Socrate”, pe site-ul EBA (http://www.summitofleaders.co.uk/en/)

Europe Business Assembly va premia pe 21 aprilie, în cadrul Achievements Forum, cei mai buni reprezentați ai medicinei, științei și economiei. Achievements Forum este o platformă interactivă de colaborare internațională. La eveniment participă oameni de afaceri, finanțatori, diplomați, lideri ai camerelor de comerț, asociații de afaceri și sindicate profesionale din peste 60 de țări. European Business Assembly este o corporație independentă de colaborare economică, socială și umanitară și a fost fondată în Oxford, Marea Britanie în anul 2000.