sigla-genesis

dr-andreasCentrul de Reproducere Umană GENESIS ATENA este una dintre cele mai mari clinici de reproducere umană asistată din lume. Cunoscută la nivel mondial pentru tratamentele medicale revoluționare în rezolvarea problemelor de infertilitate, Clinica Genesis Atena are una dintre cele mai mari rate de succes a procedurii FIV, de peste 57% încă din prima încercare. În România, Clinica Genesis este reprezentată prin dr. Andreas Vythoulkas, medic ginecolog care practică medicina și în Grecia și în România.

Dr. Andreas Vythoulkas (foto) este medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competențe în infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie, colposcopie și doctorand în Obstetrică-Ginecologie, cu specializare în endometrioză și infertilitate. De asemenea, deține statutul de membru al Societății Elene de Obstetrică și Ginecologie și al Federației de Medicină Fetală din Londra (Marea Britanie).

În ceea ce privește activitatea medicală din România, Dr. Vythoulkas acordă consultații la clinicile private Medsana, Clinica Academica, Intermedicas, Sanador din București și clinica Lotus din Ploiești, efectuând totodată o serie de investigații și analize de laborator, cu scopul de a evalua gradul de fertilitate a cuplurilor cu probleme de concepție.

În calitate de reprezentant al Clinicii Genesis în Romania, Dr. Vythoulkas stabilește împreună cu pacienții modalitățile posibile de obținere a unei sarcini, în deplină concordanță cu protocolul stabilit de Dr. Konstantinos Pantos de la Clinica Genesis din Atena, medic specialist recunoscut internațional pentru expertiza și succesul în domeniul tehnicilor de reproducere umană asistată, având printre cele mai mari rate de succes din lume.

Nu în ultimul rând, Dr. Vythoulkas prescrie și monitorizează pe întreg procesul lor tratamentele de stimulare ovariană, realizând inclusiv pregătirea pentru fertilizare in vitro, în Grecia.

Procedura de fertilizare in vitro se realizează exclusiv în Atena, la Clinica Genesis, de către Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas și echipa lor medicală. Lunar, aproximativ 700 de cupluri efectuează proceduri de reproducere umană asistată, dintre care aproape 50 cupluri sunt pacienți din România.

Din septembrie 2013 şi până în prezent, la clinica din Atena au fost deja, pentru fertilizare in vitro,  780 de paciente din România, cu un procent de reuşită de 57,3 la sută pentru aceste cazuri din România, un procent foarte mare având în vedere faptul că majoritatea cazurilor erau foarte dificile.

La ora actuală, unul dintre avantajele majore ale FIV este posibilitatea realizării, în cadrul acestei metode, a unui diagnostic genetic de preimplantare (analiza PGD), efectuat în clinica Genesis. Acest diagnostic permite descoperirea anomaliilor embrionilor, înainte ca ei să fie implantați în uter. Analiza PGD servește la diagnosticarea bolilor monogenice și a peste 350 de afecțiuni genetice rare. Totodată, ea permite excluderea genelor care ar putea determina boli precum diabetul și cancerul, afectând astfel negativ viața viitorului copil.

Premiere mondiale ale Centrului de Reproducere Umană

  • S-a născut primul copil în lume, în 2004, cu biopsie de blastocist și fără a avea talasemie
  • S-a născut primul copil în lume fără boală cronică granulomatoasă și care în paralel cu transplantul de celule stem a salvat și viața fratelui său, în anul 2005
  • Nașterea primilor copii în lume pentru boala Cadasil în anul 2006, hiperplazia suprarenală congenitală în 2006, sindromul maxilo-facial FSHD în anul 2007
  • Nașterea unui copil sănătos, într-o familie purtătoare de sindrom LEBER, cu 2 copii orbi.
  • Prima sarcină în Grecia după diagnosticul de preimplantare al tuturor cromozomilor, prin metoda Array- CGH în anul 2010.

Clinica Genesis Atena se mândrește cu afilierea la Societatea Internațională de FIV și a contribuit semnificativ la dezvoltarea Fertilizării in Vitro (www.IVF-Worldwide.com) prin introducerea biopsiei de blastocist și nașterea primului copil sănătos din lume cu transfer de blastociști fără a avea beta-talasemie ca urmare a efectuării testului de diagnostic genetic preimplantare (PGD și PGS).

http://www.vythoulkas.ro/fiv-tratament-infertilitate/